bukvajpgентралната софийска минерална баня е паметник на културата с национално значение. Тази забележителна сграда в сърцето на София е построена през 1913г. по идеен проект на архитектите Петко Момчилов и Фридрих Грюнангер, на мястото на съществувала дотогава турска баня. Изградена в модерният за времето стил сецесион, с богата фасадна декорация  дело на художника Харалампи Тачев, в сградата същевременно са претворени и византийски и антични декоративни елементи, които са част от националното ни историческо наследство.

След повече от 100 години след построяването и, Централната Софийска баня  се превръща в Музей за история на София.

Представям ви интериорният проект на административната част на музея, който разработих съвместно с инж. диз. Христина Иванова (Unicato Design Studio).

За нас бе чест да бъдем част от този проект!

 

1

 

 

2

 

 

3

 

 

4

 

 

5

 

 

6

 

 

7

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Първо място в конкурса на KARE arrow-right
Next post

arrow-left Кабинетът на стоматолога
Previous post

 • Иван Петров

  01.09.2014 at 12:31 | Отговор

  Искам да благодаря на авторката, че за банята покрай, която минавам всеки божи ден, научих толкова много с няколкото изречения. С този проект сякащ се възражда надеждата да видим банята най-накрая завършена. Виждайки проекта, надявам се да се изпълни в пълния му обем. Стегнат проект, максимално вписващ се с историята и стила на сградата. Пожелавам на авторите на проекта, както и на администрацията на банята музей, да продължат да работят колкото и да е трудно в наше време. За да има какво да видят и нашите деца.
  Пожелавам си думата баня да означава за нас и нещо ново, да отмием от себе си егоизма, популизма и да се върнем към корените си да съзидаваме, творчески и вдъхновено. Успех!

 • Санитарен фаянс

  29.09.2014 at 8:37 | Отговор

  Поздравления за красивата статия.Всичките снимки са направени напълно от професионалист и с удоволствие разгледах всяка една стая, за която интериора и дизайнера са обмислили всичко.Много изчистено и красиво.Определено ми допада и цветовете които са подбрани.Заседателната зала или както там се води е уникална.Столовете изглеждат удобни и на масата има място всеки еди да извади документите си или латповете.Много ми е интересно подобен дизайнерски интериор за коко време е постигнат.И дали е било много скъпо?

  • dadu

   01.10.2014 at 20:14 | Отговор

   Благодаря за вниманието и високата оценка! Проектът е изготвен за 5 седмици и включва разпределението и чертежите на мебелите за още 23 кабинета. Относно стойността на даденият проект, цената е формирана на базата редица фактори като големина, сложност, по колко от перата включващи един интериорен проект ще се работи и т. н. Думата „скъпо“ е доста относително понятие….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.