zaglavna1

Своите първи стъпки марката KARЕ прави преди повече от тридесет години, отваряйки неголям магазин в Мюнхен. Основната идея на двамата основатели на марката – Петер Шьонхофен и  Юрген Райтер е да предлагат собствени авторски, мебели, осветителни тела и аксесоари със смел, нестандартен и уникален дизайн на достъпни цени. Формулата се оказва успешна и днес KARE е глобален бранд, с над 60 магазина по цял свят a продуктите на марката могат да се видят както в интериорите на частни домове, така и в хотели, ресторанти, офиси, телевизионни предавания и студия или като част от декора на музикални клипове.

Тази година за пръв път в своята история КАRE организира конкурс – „Състезание с въображението“, отправяйки предизвикателство към нас дизайнерите да „творим  извън границите на стандартното обзавеждане“ използвайки минимум по един продукт от всяка категория нейни продукти.

 

 

Представям ви проектът, с който спечелих първото място:

 

„Удоволствие преди всичко“

Тема : “Хедонизъм в повече”

Сам по себе си класическият стил е изящен, величествен и ефектен. Спалня издържана в този стил създава атмосфера на разкош и елегантност.

Проектът „Удоволствие преди всичко” e модерен и съвременен прочит на класическата спалня, вдъхновен от етическото учение – хедонизъм, според което най-висшата цел на човешкия живот е удоволствието. Интериор създаден за човек, който умее да се наслаждава на живота и да взема всичко от него : „Тук и сега“.

Черният цвят, категорично владее пространството, носейки усещане за тържественост, богатство и власт, страсти и тайни. Високите тавани и гипсовите елементи нашепват история на неугасващ блясък и лукс. Декоративната арка над леглото и скритото осветление зад нея, превръщат помещението в ефектна сцена, а разкошното бароково леглото Mink в главен герой. Останалите елементи: полилей – (Starlight Black), креслото (Roof Black Kroko), декоративната камина (Casa Bianca), масичките (Palazzo) и настолните лампи (Reptiles), допълват внушенията за смело и необичайно пространство…

 

CAM 1

 

 

CAM 2

 

 

CAM 4

 

 

CAM 5

 

 

PRODUKTI

 

 

ПРЕЗЕНТАЦИЯ_x5

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Една мансарда под звездите arrow-right
Next post

arrow-left Централната минерална баня
Previous post

 • Иван Петров

  09.10.2014 at 13:04 | Отговор

  Поздравления!
  Честито!
  Душата се радва когато чуваш добри новини за хора които тихо и кротко си работят. Идва момент когато освен тебе и някой друг, който несъмнено е професионалист оценя старанието и професионализма. Мисля си, че не е лесно да впечатлиш немците от КАРЕ.
  Ако позволи авторката на проекта „Хедонизъм в повече“ бих добавил към темата „и хедонизъм за душата“. В нашето изтерзано време всяка добра новина, че наши момчета и момичета успяват напук на всичко, вярата ми се завръща, че не всичко е загубено и че България е във всеки от нас.
  Упех Ви желая госпожо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.